Svammel

Sitter och myser med en kopp kaffe på jobbet, haft jour inatt. Blev väckt 06.00 av ett telefonsamtal, en boende som inte hade ett dugg väsentligt att säga.. Gaaaahh, varför inte vänta till 8 liksom... 

Typiskt bara att Carro skulle komma hem denna helg och det vankades utgång med Åsa igår kväll, hade varit skoj att hänga på (även om Westbays uteliv kanske inte är det hottaste.. :-P) Har ju inte varit ute på sjukt länge nu... Om man inte räknar med utgången efter Smugglaren när Malin fyllde år då.. Och den var ju faktiskt riktigt kul. :-)

Ska dock ta igen det ikväll, när det blir glöggkväll hos Åsa. Ska bli supermysigt! Undrar om det blir nåt pepparkakshus? Skulle egentligen hängt på till Pepparängen för bastu/film, vilket hade varit jättemysigt. Dock kände jag att det blir lite sent, o jag ska ju upp halv 7 imorgonbitti. Lite enklare när man är i stan, då kan man ju åka hem när man blir trött och behöver sova. Men tack för inbjudan! :-)

Förresten, som alla andra i dessa tider behöver jag julklappstips! Till: Plastmorfar 60+ med sjuk humor, Storebror 31 år och Linda 29 år, (blivande småbebisföräldrar :-)), Storebror 28 år och golfnörd/festprisse/fiskefantast/sportfåne/blivande snut :-P Kommer nu på nåt så skriv en rad!

Tänkte vara lite härligt pysslig framöver, göra eget julgodis och lägga i fina burkar och ge bort till nån, bara för att det är roligt. Undrar om det kommer att bli av, har alltid så mycket idéer men det är inte alltid jag gör nåt av dem. :-D

You make me happy!


Dagens...

bästa: Helmysig kvällsfika (enbart kaffe) med storebror, händer alltför sällan!


träning: Styrka 30 min, och cykel 30 min, körde hårt idag!


pinsamma: Trodde att jag skulle jobba kväll idag. Fel... Jobbarkompisen ringde och väckte mig vid halv 9, skulle ha börjat kl 8! Panik!!!


snällaste:: Min älskade sambo, som ställde upp och skjutsade mig imorse utan knorr, fast han jobbat kvällsskift kvällen innan.


sötaste: Våra kissar som ligger brevid mig i sängen och tvättar varandra, det är kärlek det!

Natti!


Talar ut litegrann...

Löven har fallit från träden, det mörknar snabbt om kvällarna och det är ruggigt kallt... Men i år har jag faktiskt inte känt av nån höstdeppighet, tro det eller ej. Man ska ju iof inte ropa hej ännu, men i år uppskattar jag mörkret lite mera. Mysa hemma i soffan med tända ljus, kanske med en mumsig irish coffée eller ett glas vin? Har börjar kliva upp tidigare på morgonen när jag är ledig, för att hinna få lite extra dagsljus. (Förr kunde jag ju sova fram till lunchtid...)
Träningen gör säkert också sitt till, det sägs ju att träning motverkar nedstämdhet.

På tal om träning förresten, var ju på spinning i söndags. Jäklar vad det var skoj! Hade lite ont i rumpan dan efter, men det var det värt. Kommer aldrig mera lägga av med att köra pass, det är superpeppande! Drog med mig Johan också, och det gick bra. Det var hans första gång, och han vill gärna spinna flera gånger. :-)

Smolket i bägaren då, vad är det?
Jo, för att hinna med att faktiskt må bra själv (det tar mer tid än man tror, iallafall för mig...) så har vännerna fått stå tillbaka väldigt mycket.. Detta är jag väkdigt ledsen för, och hoppas att ingen tar det personligt. Men faktum är att om jag inte mår bra och känner mig pigg, så är jag heller inget kul sällskap, eller hur? Dessuto har jag alltid lagt så supermycket tid på mina vänner, så det blir kanske lite konstigt när jag inte gör det... Jag tycker så myckt om er allihop, det hoopas jag ni vet, även om jag har varit lite frånvarande och grinig... *f´låt*


Förresten, gjorde en helsnygg klippning på Åsa häromdagen, är supernöjd! En liten kick för självförtroendet! :-D

Puss


Dagens sanning?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).
*suck* *stön*
Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt...


Pappsens dag i efterskott!

Först idag hade vi tid att fira fars dag i vår familj! :-P Stack iväg vid 17-tiden till päronen, där det bjöds på god mat o kaffe.
Pappa fick sina paket, två tröjor som jag inhandlade i Ullared. Tror ni han kunde ha nån av dem?? Nej, just det, bägge var för små. Ändå hade jag ringt och frågat eftersom jag var osäker på storleken. Jaja, tanken var ju god iallafall! *suck*
Hade ju lite backup också, hade köpt fyra trisslotter på vägen, pappa fick välja två, och två skulle jag behålla själv. Pappa valde två nitlotter, medan jag vann 50 på den ena och 25 på den andra. Ingen lucky day för pappsen inte! :-P

Dagen har i övrigt innehållit kondisträning (crosstrainer + cykel) på Nautilus, en klippning+färg på en jobbarkompis och en hel del slappande i soffan. Underbart!

Min träningsvecka denna vecka har gått mycket bra hittills. Måndagen innebar en dryg timmes rask morgonprommis, tisdag eftermiddag blev det styrka och kondis på gymmet, och imorse blev det ju en timma kondis igen.

Det går bra nu! :-D


Shopping och rensning!

Jäklar också, står kvar på samma vikt som förra veckan.. *suck*

Men nu har jag iallafall införskaffat mig en ny köksvåg (den andra hade pajat), så nu kan jag börja ha extra koll igen. Tror att det hjälper ganska mycket! :-)


Kom hem igår eftermiddag efter en superkul helg i Ullared med några tjejkompisar.
Jag hängde mest med bara för att det var en kul grej, tänkte inte handla nåt särskilt sådär. Jo, en kaffebryggare och så köksvågen då. När vi åkte hem hade jag ändå gjort av med 3000 spänn! Hur gick det till liksom?
Men - hittade faktiskt mängder med kläder denna gång (tro det eller ej, det brukar inte finnas särskilt mycket intressant där annars...).
I lördags kväll blev det vin och massa fnitter i stugan vi hyrt, det var supermysigt! :-D


Väl hemma igår, fick jag en sånt där ryck och började rensa garderoben. Det behövdes kan jag säga! Nu står här tre säckar med kläder som ska levereras till närmsta second hand-affär. Varför spara skräpet när det ändå aldrig används?


Eftersom jag vaknade så ovanligt tidigt idag, så ska jag passa på att ta en morgonpromenad snart. Emelie dyker upp framåt 10 och fikar, så jag tänkte promenera innan. Hurtigt va? :-P

Hej på er!


The sweetest thing

Min sambo kan vara bland det sötaste som går i ett par skor..

Jag har väl inte direkt mått tipptopp den senaste tiden, men har nu börjat rycka upp mig och se ljuset i tunneln  (sen att ljuset i tunneln alltid kan vara ett tåg, men man får se det positivt.. :-P). Trots denna sensommar/höstdepp så har jag ändå låtit bli både ciggen och de allra flesta onyttigheter i matväg.
Tror att Johan märkt av mitt aningens gladare humör, och efter min lilla pik häromdagen: "- Jag borde faktiskt nästan få paket för att jag är så duktig!", så låg nu denna present på köksbordet när jag kom hem:

                                                  

Älskade ängel...


Ikväll: Soffmys med Sanna, som är hemma i Vejka på höstlov. Ska bli supermysigt!

RSS 2.0